GDR FITXA

d’Eulàlia Bergadà Serra

Una coreogrfia de dansa contemporània pren la forma d’un deliri oníric i ens proposa un viatge que comença a les tenebres interiors i acaba a la llum. És l’espectacle guanyador del Premi de Dansa 2015 de l’Institut del Teatre.

“Febre de la pols d’or ”, així podem traduir el títol d’aquesta coreografia que, precisament, al·ludeix al deliri festiu, la febre mística, el desordre fisiològic que és un dels conceptes fonamentals del muntatge. La coreògrafa i ballarina Eulàlia Bergadà ens proposa un viatge visual i sonor entorn al concepte de deliri, entès com un estat catàrtic (alliberador i destructiu a la vegada) impulsat per la fascinació il·lusòria que li permet a un fetitxe de qualsevol tipus, ja sigui sagrat o profà, arrossegar-nos i embruixar-nos amb la seva promesa de felicitat, d’èxtasi il·limitat. Aquest desordre propiciat pel deliri aconsegueix atravessar el cos fent aparèixer païsatges diversos, “jardins de les delícies”i “paradissos terrenals” que potser son inferns o soterranis de tortura. D’ells n’aflora un moviment frenètic que transforma l’or dels somnis en pols de cossos. Imatges al·legòriques al voltant de les idees de desig, llum, carn o somni, creen llocs d’innocència, perversió, eufòria i passió, canviant les experiències místiques o religioses en frenesís de luxúria i vanitat. El projecte guanyador de la primera edició del Premi de Dansa, un guardó convocat per l’Institut del Teatre per tal de donar a conèixer els joves creadors i intèrprets, oferint‐los ajuts a la producció i a l’exhibició.

Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2015, amb la col·laboració de Grec Festival de Barcelona, Mercat de les Flors, Fundació SGAE, Institut Ramon Llull i Graner

Una coproducció de l’Institut del Teatre, Grec Festival de Barcelona, Teatre Principal de Mallorca i Morlanda Creacions SL
Direcció i coreografia: Eulàlia Bergadà Serra
Assessorament a la direcció: Lipi Hernández
Assessorament de dramatúrgia: Roberto Fratini
Interpretació: Eulàlia Bergadà, Marina Fullana, Robert Gómez
Raquel Klein i Aloma Ruiz
Composició musical: Aloma Ruiz
Disseny de vestuari: Joana Martí
Confecció del vestuari: Yadira Garcia i Joana Marti
Disseny d’il·luminació: Rafel Febrer
Disseny de vídeo i fotografia: Edu Pérez
Ajudanta de coreografia: Anna Hierro
Producció executiva : Anna Bohigas

Amb la col·laboració del Mercat de les Flors, la Fundació SGAE, l’Institut Ramon Llull,
el Graner Centre de Creació i La Poderosa.

Agraïments: Jo Ryan, Rosa Esteve, Jose Menchero, Tanya Beyeler, Nestor Reina, Enertiz Zeberio, Marc Naya, Jordi Font, Amanda Rubio, Oskar luko, Aran Casadevall, Igone Lopez i Rocio Saro

IMG_7442