BIO

Eulàlia Bergadà (Palma de Mallorca, 1985)

foto cv

TRAJECTÒRIA:

Coreògrafa:

Eulàlia s’inicia al món de la coreografia a arrel de la seva formació com a ballarina i intèrpret. Per a Eulàlia, l’intèrpret és un canal expressiu entre el coreògraf i l’espectador, fet que requereix implicació creativa i capacitat de transformació a nivell autònom. El cos s’allibera a les imatges del cervell, mentre que la ment i l’imaginari van acotant les seves regles per a transformar les infinites mecàniques corporals i arribar a coreografiar formes noves, específiques per a cada obra. Per això, en paral·lel a la feina de ballarina, sempre ha anat experimentant el seu univers personal a través del cos i de la dansa, però no serà fins a estudiar la Carrera Superior de Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona que presentarà peces de gran format.

Ha coreografiat peces pròpies com Verba Volant… pel Ballet Jove Mallorca en co-producció amb el Teatre Principal de Palma (2013), Le Sacre 4×4 co-creació amb Sabina Pérez i Elena Lalucat juntament amb els músics del Conservatori de Música de Terrassa en commemoració al centenari de l’obra original (2013). Juntament amb la violinista Aloma Ruiz, crea el laboratori de música i dansa amb la peça La Cochonnerie (escorxant crecions) que s’estrena a SoloAra, La Pedrera de Barcelona (2013), és a partir d’aqui que Eulàlia comença a desenvolupar un llenguatge propi entre el cos del so i el cos de la dansa, donant lloc a tres peces més, Flying Pigs estrenada al Graner i al Convent del Àngels del Macba (Barcelona 2015) i a l’Institut del Teatre de Vic; The Sinners (2016) i Gold Dust Rush amb qui guanya el premi “Premis Institut del Teatre” amb producció al Festival Grec 2016 (Barcelona) i coproducció del Teatre Principal de Palma. També ha dirigit l’obra de teatre Benaventurats guanyadora del II Premi a Premis Bòtil, Mallorca (2010).

Intèrpret:

Eulàlia s’inicia al món de l’escena com a ballarina i posteriorment també ha treballat en algunes produccions com actriu.
Com a ballarina ha treballat a la companyia IT Dansa dirigida per Catherine Allard interpretant diverses peces de repertori internacional. Ha treballat amb diferents coreògrafs afincats a Barcelona entre els quals, Lipi Hernández a El canto de los caballos  (Festival Salmon -Mercat de les Flors-), Mizar Martínez a Suite 32, Je suis l’autre, Half past four under the Chandelier (Modul Dance, Mercat de les Flors) i col·laboracions en la temporada de MACBA és viu treballant amb Tanya Beyeler, Aimar Pérez Galí, Lipi Hernández o Pere Faura. També ha estat ballarina i actriu en l’escena del teatre col·laborant amb diversos directors com Xavi Martínez a La Trilogía del Poeta (Coproducció Teatre Alegria de Terrassa), Ritual (Teatre Lliure, Barcelona), Poiein, Les veus en el temps o Esdeveniment nº5, transicions (Ludovit produccions), Pablo Rosal a El Dia antes de la Flor (Teatre Lliure, Barcelona) o Albert Mestres a  Aquil·les o l’estupor (Festival Grec 2015).

Codireccions (Ajudant de direcció i Coreògrafa):

En l’escena teatral també ha treballat com ajudant de direcció i coreògrafa, co-dirigint la posada en escena de diverses obres, entre elles, Geografia “Fronteres” (TNC, Barcelona), Landrys, La Sala Blanca (Festival Grec, Barcelona 2011), 108.1 Hi ha algú a l’altra banda?, Cabaret Íntim totes elles de Xavi Martínez, Negret de Guinea de Xavi Martínez i Joan Fullana (Premi millor musical a Arts Escènica, Palma de Mallorca i Premi Instiut del Teatre, Barcelona -2010-).

RECONEIXEMENTS:

El desembre de 2015 és guardonada amb el “Premi Institut del Teatre”, per la coreografia Gold Dust Rush amb producció al Festival Grec 2016, Barcelona. Actualment The Sinners és coreografia sel·leccionada per passar a la final del concurs internacional choreography 30  Internationaler Wettbewerb für Choreographen Hannover 2016. Anys abans guanya el 2n Premi als Premis Bòtil per direcció teatral amb Benaventurats (Mallorca).

FORMACIÓ:

Eulàlia és Graduada pel Grau Superior de Dansa especialitat Coreografia a Institut del Teatre (Barcelona), postgraduada per IT Dansa, Institut del Teare (Barcelona -2009-), graduada pel Grau Professional de Dansa Contemporània, Institut del Teatre (Barcelona -2006-) i el Grau Professional de Dansa Clàssica, Institut del Teatre (Barcelona -2005-).