Ballarina, coreògrafa, directora i docent.

01 Intro.

Eulàlia Bergadà
Palma 3 d’Abril de 1985
Eulàlia Bergadà és ballarina i coreògrafa. Ballarina que se sap a si mateixa ballant, tremolant amb el mestratge d’un múscul entumit. L’actualització de les formes, el viatge energètic, les fuites del sòl pèlvic i les referències al Ballet clàssic són una constant en el treball de l’artista. Les seves peces són fruit d’anys d’investigació sobre la seva mateixa matèria de treball: el cos i la seva mecànica com a camí per arribar a una fuga energètica. El paper de l’emoció i la fantasia entraria aquí, donant un ús utòpic a aquest cos que es gasifica. És en aquesta porositat que ofereix la tècnica on s’instal·la el moviment d’Eulàlia Bergadà, un moviment que va cap el vibratori, aventura lúcida en la relació kinético-energètica.
La carrera de la coreògrafa mallorquina s’articula en una mena d’acumulacions temàtiques; des dels fons folklòrics que vinculen misticisme i sacrifici, en una temptativa de cos catàrtic, fins l’univers festiu i fetitxista com a canal per alliberar el cos de les seves pròpies formes. Diríem que l’univers de Bergadà escala entre els òrgans i la pell, peces clau per a la conformació d’una figura que es desborda. La figura ja no és una closca que la ballarina ha d’habitar sinó una pista de sortida, una figura que se subjecta a si mateixa amb l’únic objectiu d’acabar expulsant el seu mateix principi creador. Eulàlia Bergadà és sang, cor i vulva, sobreexcitació dins i fora del cos, somatitzant qualsevol opció formal per poder anteposar, potser, l’energia a la tècnica.
Xavier Manubens

02 Bio.

La dansa és un epicentre fonamental i essencial a la meva vida. Una disciplina que vaig escollir de forma inconscient i què, avui dia, ja la veig més enllà de si mateixa. Per això, la dansa s’ha convertit en el suport on poder emmirallar-me en la vida per entendre-la, descobrir-la, donar-li sentit i transformar-la segons els meus desitjos.
Graduada en Coreografia i Interpretació, també en Dansa Clàssica i Contemporània i post graduada a la companyia IT Dansa, vaig realitzar tots els meus estudis professionals a l’Institut del Teatre de Barcelona. A la vegada i encara ara, sempre he treballat com ballarina, coreògrafa o assistent de moviment amb diverses creadores que transiten els mons de les arts escèniques o l’òpera, el que m’ha portat a col·laborar amb artistes com ara la cia United Cowboys (Holanda), Tanya Beyeler, Lipi Hernández, Aimar Pérez Galí, Pere Faura, Xavi Martínez, Joan Fullana, Albert Mestres, Cristina Arenas, Laura Pujolàs; o Paco Azorín i Carlos Martos en el camp de l’òpera. A banda, una de les altres coses que m’ha ajudat i motivat a l’hora de crear i relacionar-me amb els públics, és la meva vessant com a docent on he treballat en diferents centres d’arreu.
El 2015 creo la meva companyia a través de la qual porto a terme diferents projectes i obres. M’agrada treballar com una artesana, unint les fonts de coneixement que vaig assolint de la meva relació amb la professió, l’entorn i amb mi mateixa, per alimentar el meu univers personal de fantasia i poder-lo materialitzar per un públic. És gràcies a les investigacions sobre el moviment, la forma, l’espai, el so, l’estètica i l’imaginari, i, els lligams artístics amb d’altres professionals que aconsegueixo enriquir el diàleg entre els elements que componen l’escena i, sobretot, el viatge sensitiu i oníric que se n’esdevé, la finalitat del qual és convidar al públic per moure’l i commoure’l.
Eulalia Bergadà

03 Premsa.

TELEVISIÓ I RÀDIO
PREMSA GDR
PREMSA FP
PREMSA NIXIE
PREMSA OP
PREMSA VVS
eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871
eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871 eulalia@eulaliabergada.com +34 610621871