Flying Pigs

Direcció i coreografia 2015

“Premi Coreogràfic Institut del Teatre” el 2015.

Flying Pigs és un viatge al voltant de la catarsi. Ens endinsem en el caos de la matèria per fer aflorar els sentits a la recerca d’un instant efímer de bellesa i de plaer. Un camí d’esforç i renuncia essent inevitable el sacrifici d’emocions. Aquestes emocions són provinents de paràmetres passats que ens aferren a qui érem ahir i que ens bloquegen dins una forma determinada que hem de poder desmuntar o desvirtuar per convertir-se lliurement en una de nova: la desitjada. 

Els llocs que inspiren la vitalitat de l’obra sorgeixen a partir de referents folklòrics, sagrats i artístics provinents de l’imaginari col·lectiu com ara festes populars, concerts o discoteques, reunions familiars, festivitats religioses, tradicions com la matança del porc mallorquina o obres d’art com la Capella Sixtina.

Fitxa artística.

Direcció i coreografia: Eulàlia Bergadà
Interpretació: Eulàlia Bergadà, Marc Naya, Ferran Echegaray, Marina Fullana, Carlos Gallardo, Anna Hierro, Aloma Ruiz
Composició musical: Aloma Ruiz, Javier Cárcel, Ferran Echegaray, Carlos Gallardo, Eulàlia Bergadà
Dramaturgia: Tanya Beyeler
Escenografia i vestuari: Joana Martí
Il·luminació: Ganecha Gil
Fotografia: Carlos Martorell
Producció: Anna Bohigas, Inés Lambisto

Premsa.

El format oníric del seu treball ofereix una experiència de comunitat i la sensació de compartir un viatge cap a algun lloc més profund; un recordatori que també hi ha moltes profunditats en l’aparentment superficial.


Francesca Hector, MatrixBarcelona

La contemporaneïtat respectant la tradició és un grau en aquest avui on una nova cultura enterra a una altra. En Flying Pigs aquest respecte pels ancestres, aquest rumor el passat es palpa en uns preciosos cossos de porcs voladors que a través de tradicions populars mallorquines, cants gregorians i balls i festes més modernes dansen barrejant modernitat amb tradició en un mateix espai i en un mateix temps.


Nuria Ruiz de Viñaspre, pel festival Ellas Crean