Opening Projects

Idea, direcció, creació i coreografia 2018
Es va estrenar el 19 d’abril de 2018 al Festival Sismògraf d’Olot.

El projecte Opening Projects és un laboratori d’investigació i creació artística que té la finalitat de crear diferents actes performàtics i escènics com a actes inaugurals d’esdeveniments com festivals de dansa i de música. Mitjançant la dansa, la música electrònica, la paraula i el cant, una ballarina i un músic componen l’escena i fusionen les seves especialitats per generar un discurs poètic de benvinguda a tots els presents a l’acte. A partir de la idea de donar les gràcies, agrair, compartir i convidar, durant el laboratori es pretenen crear eines musicals i coreogràfiques que construiran els openings específics per cada ocasió inaugural. Aquests actes van destinats a tot el públic que podrà gaudir de tot un festival ple d’altres propostes, de manera que pretén convidar tant el públic en general, com el propi sector de la professió artística (artistes, programadors, organitzadors, productors, directors, tècnics…).

Fitxa artística.

Idea, direcció, creació i coreografia: Eulàlia Bergadà
Composició musical: Marc Naya i Eulàlia Bergadà
Interpretació: Eulàlia Bergadà i Marc Naya
Producció: Anna Bohigas i Inés Lambisto

Premsa.
I és que la dansa, abans que res, és cultura popular. I la coneguda cançó En Joan Petit Quan Balla serveix per trencar aquella barrera del vidre: l’autèntic objectiu de la composició. Ballar i mirar com ballen. Totes dues coses.
Jordi Sora, Recomana.cat
La dansa com a punt de trobada i de celebració. El moviment com el llenguatge universal que ens converteix a tots ens germans. Petons, abraçades i retrobaments diversos van formar part de la coreografia de la peça.
Oriol Puig Taulé, El Núvol